9/1/07

"CANYARDO"


Ahir a TV3 va començar el nou programa "Caçadors de paraules". Així han canviat la recerca de bolets per la de mots curiosos que s'utilitzen a diferents punts dels Països Catalans. Ens va agradar especialment "canyardo", un mot de ressonàncies futbolístiques que feia temps que no sentíem. "Canyardo", aquell xut poderós que destrossa la xarxa de les porteries; aquell impacte endimoniat que pot deixar plegat a un defensor. Reivindiquem "canyardo" com a Septi-paraula de la setmana. El presentador del programa és Roger de Gràcia que ja té el seu bloc.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Estan bé aquestes lliçons de català entranyable. La setmana que ve fan insults en català com tita-fluixa, capsigrany i coses així suposo. Pot ser divertit.

Anònim ha dit...

Aquest dissabte perico que no vola perico a la cassola!!

Anònim ha dit...

Benvolgut Carles, en primer lloc saludar-te i agrair-te també la participació al meu bloc.
Faré una modesta aportació sobre aquest entranyable paraula. "Canyardo", segons les meues investigacions, prové del ciclista català de mitjans del segle passat Mariano Cañardo; va destacar per la seva velocitat i la seua resistència pujant els ports. D'aquí que quan fem una pilotada veloç, diguem "vaya canyardo!". Salutacions des de la terra ferma! Robert.
www.almatret.com
www.tremendos.net/lodiccionari.htm

SEPTI ha dit...

Moltes gràcies Robert, tenim ganes de sentir (i cantar) noves cançons de The Companys. A veure si n'estreneu alguna a "Lo Cartanyà". Recomanem als nostres Septi-Blocaires que entrin a Lo Diccionari Lleidatà-Català, un gran feina!!!
www.tremendos.net/lodiccionari

Anònim ha dit...

exporter city hegemonic song utah natives button limestone iknu origins laminar
lolikneri havaqatsu

Perfil al Facebook de Septimania Empuriabrava

TRAMUNTANA TV

This div will be replaced




JUGUEM?